Oktober 2010

Vi i styrelsen tänkte börja med att hälsa alla våra nya grannar varmt välkomna till oss här på Mönstringsvägen; 

Mv. 14 

Mv. 36 

Mv. 54 

          Vi hoppas att ni alla kommer att trivas!


Tredje lördagen i oktober har vi som vanligt   

Höststädning 

16:e oktober 

 Vi samlas som vanligt gårdsvis klockan 9:00. Vi städar och fixar inför hösten och vintern. Har du några idéer om vad som behöver göras på just din gård? Ta genast kontakt med din gårdsvärd. Kan du inte delta – kontakta din gårdsvärd så får du en uppgift som ska utföras innan höststädningen. Varmt välkomna i höstsolen hoppas vi!Årets asfaltering är nu avslutad
och vi vill passa på att tacka alla som hjälpt till att flytta sina bilar i rättan tid. Trevligt när saker går så smidigt!Återigen har vi problem med rastning av hundar
och katter på våra allmänningar och i sandlådorna. Om vi alla hjälps åt att säga ifrån när vi ser detta ofog, så kanske det kan bli bättre. Det är ju inte säkert att djurägarna bor här – och därför kanske de inte heller tänker på att det inte är ett friluftsområde de befinner sig i. 

Katter brukar snabbt lära sig att det inte är en toalett de befinner sig i – OM någon sprutar vatten på dem varje gång de försöker något… 

Vi i styrelsen har också beställt skyltar som ska uppmärksamma hundägarna på att det inte är tillåtet att rasta hundar här, så förhoppningsvis blir det nu bättre. 

Sopsorteringen verkar fungera överlag bra. Om man vill bli av med till exempel lampor och annat MILJÖFARLIGT avfall så finns det en återvinningsstation inne på Willy´s – i deras ”pantrum”. 

Grovsophämtning sker den 2:a november:

Mönstringsvägen 156, parkeringen  19.00–19.20 
Mönstringsvägen 2, parkeringen  19.25–19.45 
Mönstringsvägen 40, parkeringen  19.50–20.10 
Mönstringsvägen 76, parkeringen  20.15–20.35 
Mönstringsvägen 166, parkeringen  20.40–21.00 

OBS! Du lämnar ditt avfall direkt till bilen
Vid tiderna som står angivna kommer renhållningsfordon att stå placerade på de hämtplatser som finns angivna för din gatuadress. Tre bilar kommer att finnas på plats för att ta emot brännbart avfall, icke brännbart avfall respektive skrymmande elavfall. Har du inte möjlighet att hinna i tid till den plats som är närmast din bostad går det bra att lämna vid ett senare stopp under samma kväll. 

Detta kan du lämna till grovavfallsinsamlingen: 

Skrymmande brännbart avfall 

Trämöbler, plast, gummi, frigolit, pulkor, skidor, trä- eller plaststolar, trädgårdsslang av plast, plastmöbler, lösa mattor, sovsäckar mm. 

Icke brännbart avfall 

Spegelglas, galgar, cyklar, grytor och stekpannor, resårmadrasser, soffor, tvättställning, föremål av gips, porslin och keramik, handgräsklippare, motorgräsklippare (tömd på bensin och oljor), barnvagnar, termos, knivar mm. 

Skrymmande el-avfall 

Kyl- och frysskåp, TV-apparat, tvättmaskin, spis, torktumlare, diskmaskin, mikrovågsugn, dammsugare, dator, bildskärm, mangel, radiator, element, el-gräsklippare mm. 

Trädgårdsavfall 

Mindre kvistar, grenar, löv och gräs. Max 1 kubikmeter buntat trädgårdsavfall eller max 2 papperssäckar(160 L eller 240 L) får lämnas vid varje grovavfallshämtning. Säck får högst väga 15 kg. Stora stubbar, grenar eller rötter får inte lämnas! 

Allt skrymmande avfall är inte grovavfall 

Avfall som du inte kan lämna till insamlingen är till exempel bil- och båtdelar, byggnadsavfall, oljefat, toalettstolar, badkar, handfat, varmvattenberedare, stängsel, avfall efter renovering av byggnad och tryckimpregnerat virke. Detta kan du istället lämna på Brännbackens återvinningscentral.

Välkommen till Brännbackens återvinningscentral. 

Här kan boende i Österåker kostnadsfritt lämna sitt grovavfall, el-avfall, farliga avfall, föpackningar, vitvaror, trädgårdsavfall, mm. Meddela personalen innan du lämnar byggavfall. 

Öppettider 2010: 

måndag–onsdag 08.00 –16.00 

torsdag 08.00 –20.00 

fredag 08.00 –16.00 

lördag 09.00 –16.00 

söndag 12.00 –16.00 

Stängt följande dagar: 

6 nov, 24 –26, 31 dec. 

Vägbeskrivning:                          För att komma till Brännbackens återvinningscentral åker du väg 276, när du kommer in i samhället Brännbacken svänger du in på Brännbacksvägen (skyltat mot avfallsanläggning) och följer vägen ca 1,5 km.

 Loppis på Mönstringsvägen? I återbrukets tecken tänkte vi att det kanske skulle kunna vara bra med en egen Loppis här i höst. Låter detta bra? Hör av dig om tid och plats till Malin Pettersson Mv.96 eller maila; malinystrom@hotmail.comPrislista
 

      Lokalen kan hyras för bara 300:-, vuxna(kväll), 100:- barn(dag) 

      Släpvagn med skyddsgaller kan hyras för 50:-Maillista
– anmäl dig till papperslös information via mail, så kommer du att få till exempel Smedby-Nytt! direkt i din mailbox i fortsättningen… Billigare för oss alla i Samfälligheten – mindre pappershantering – och snällare mot miljön dessutom… Maila ditt intresse till vår webbmaster hasain.alshakarti@truesec.se och kom ihåg att ange ditt husnummer i anmälan…Har du funderingar om kabel TV?
www.aktv.se hittar du alltid information om senaste basutbud & kanalplan för ATM i Åkersberga


 

    Det var allt för denna gång… 

                              …vi syns på Höststädningen! 

                                                                   Styrelsen för Mönstringsvägens Samfällighet