December 2010

Julen nalkas med stormsteg och här kommer årets allra sista Smedby-Nytt!

Vi vill börja med att önska alla nyinflyttade Varmt Välkomna hit till Mönstringsvägen…

Vi hoppas att ni alla kommer att trivas bra här och om ni har några funderingar var inte blyga utan ta kontakt med någon av oss i styrelsen …


Härmed är ni nu alla inbjudna & välkomna till;

Mönstringsvägens Samfällighetsförenings

Årsstämma 2011

Söndag 13:e Mars

Klockan 15:00 i Lokalen

Motioner skall inlämnas senast den sista januari till ordföranden Klas Djerf  – gärna via mail.

Mer information och stämmohandlingar återkommer vi givetvis med senare…


Vi vill varna för slangning av bensin. Det har återigen hänt att bilar tömts på bensin i vårt område. Hjälps vi åt och är uppmärksamma så kan vi kanske avskräcka de som roar sig med detta…

Våra parkeringsplatser är gemensamma. Ett bra tips är så här på vintern är att köra in i garagen. Då kan man ju faktiskt också använda motorvärmare – glöm inte timern bara… Trevligt om vi alla hjälper till så det blir några parkeringsplatser kvar till julens alla gäster också…


Angående takskottning. Nu när vi har mycket snö igen finns det ett par saker vi bör tänka på. Om du tänker skotta ditt tak se till att inte störa dina grannar. Uppgång och nedstigning till tak ska i möjligaste mån ske på ditt eget tak – utan att du går över dina grannars alltså. Måste du absolut gå upp över dina grannars tak – meddela dem om detta.

Dessutom är det viktigt att du skottar snön dit där den inte stör någon. Alltså skotta ner snön på din egen baksida, och absolut inte på framsidans gångar – eller ut på sidan så att krypgrundernas luckor täcks av snö.

Har du redan hunnit skotta – och lagt snön på fel ställe? Flytta genast på högarna, så vår egen snöplog kan komma fram.

Vi bör kanske också säga att våra tak är byggda för svenska vintrar och tål mycket snö, innan det egentligen blir aktuellt att skotta alls…


Det som göms i snö… Vill återigen påminna om att det är förbjudet att rasta hundar och katter på våra allmänningar och i sandlådorna. Så snälla om vi alla hjälps åt att säga ifrån när vi ser detta ofog, så kanske det kan bli bättre. Då kan vi kanske också få uppleva en vår utan tillhörande odör!?

Och så en sak till… Ni som har katt – tänk på att det kan bli mycket kallt på nätterna… Närliggande katthem har fått in köldskadade katter nu i vinter. Så har du katt; Ta hand om den! Kanske inte dina grannar är särskilt roade av att mota ut din frusna katt varje gång man öppnar dörren heller…


Sopsortering Nu när det snart är jul hoppas vi att alla tänker till när allt julpapper, emballage, kartonger och snören sedermera ska slängas. Tidigare år har vi tyvärr fått extra avgifter från Ragn-Sells då våra sopkärl varit överfulla. Varje sopkärl som inte går att stänga extradebiteras vi för med knappt en tusenlapp!?

Alltså; är kärlet fullt – fyll inte på mer! Vänta till nästa tömning…

Om vi alla hjälps åt att vika ihop och platta till kartonger och emballage så kan vi säkert få plats… Utnyttja kärlen effektivt så blir det inga problem J

I år när nu infört källsortering måste vi dessutom lägga var sak på rätt plats… Annars riskerar vi böter…

Gamla julgranar kan som vanligt slängas på blivande majbrasan uppe vid gård 6.

Här kommer en liten lathund;

Pappersförpackningar  Rengjorda och torra förpackningar utan vågigt mellanskikt. Exempelvis mjölk-, ägg-, juice-, fling- och pizzakartong. Påsar och bärkassar, toa- och hushållsrullar, omslagspapper, julpapper och kartonger.

Tidningar/journaler Dags- och veckotidningar, facktidskrifter, reklamtryck, postorder- och telekataloger

Plastförpackningar – från hushåll  Burkar, dunkar, flaskor, plastpåsar och mindre emballageplast, plastfolie, bärkassar och refillpaket. Ta av korkar och kapsyler.

Metallförpackningar  Rengjorda och torra förpackningar av plåt och aluminium. Konservburkar, aluminiumformar och värmeljushållare. Lock på tuber kan sitta kvar.

Hushållsavfall – grovavfall  brännbart avfall  Matavfall, kladdiga förpackningar, keramik, porslin, utslitna skor, disktrasor, diskborstar och blöjor. Det som blir kvar efter sortering. Böcker, pärmar, återklistrande kuvert, post-it-lappar, kläder, diskborstar, städsopor, julklappsadresser och snören.

Glasförpackningar – färgade  Rengjorda och torra flaskor och burkar. Skilj noga mellan färgat och ofärgat.

Glasförpackningar – ofärgade  Rengjorda och torra flaskor och burkar. Skilj noga mellan färgat och ofärgat. Undvik främmande föremål som kapsyler och lock.

Småbatterier  Lösa batterier, mobiltelefon-, leksaks-, apparatbatterier och knappceller


Prislista

      Lokalen kan hyras för bara 300:-, vuxna(kväll), 100:- barn(dag)

      Släpvagn med skyddsgaller kan hyras för 50:-


Tänd gärna ett ljus men glöm inte att släcka det också… I dessa tider har ju som bekant brandkåren redan högsäsong…                         

                                                         En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi er alla

Styrelsen