April 2011

Ordföranden Klas Djerf tackar ännu en gång för fortsatt förtroende och lovar att jobba för att vi ska få det ännu bättre här i vårt område…

Protokoll från årsstämman samt löpande styrelseprotokoll kommer som vanligt att läggas ut på hemsidan; www.monstringsvagen.se. Om du inte har tillgång till Internet, men ändå vill ha protokollet från årsstämman kontakta sekreteraren.

Styrelsen passar härmed också på att hälsa alla våra nya grannar varmt välkomna till oss här på Mönstringsvägen. Vi hoppas att ni alla kommer att trivas!


Någon av de sista Lördagarna i april brukar vi ha vårstädning, men för att inte förstöra Påskafton för oss alla har vi i år flyttat städdagen till Valborg. Hoppas inte detta rubbar alla era cirklar…

Vårstädning

Lördagen den 30:e april

Vi samlas som vanligt gårdsvis klockan 9:00. Vi städar, fixar och gör fint inför våren och sommaren. Och visst känns det härligt att få slå på sommarvattnet igen!?

Har du några idéer om vad som behöver göras på just din gård? Ta kontakt med din gårdsvärd bums.

Kan du inte delta – kontakta din gårdsvärd så får du en uppgift som ska utföras innan

städdagen. Varmt välkomna i vårsolen hoppas vi!


Lite senare är alla välkomna till Mönstringsvägens traditionella

Valborgsfirande

Klockan 20:00 tänder vi elden… Och som vanligt välkomnar vi våren med skönsång ledd av Herr Block och Hans stol… Mycket Välkomna!


Givetvis får man bara slänga rena brännbara trämaterial på den blivande majbrasan…

Annat stort skräp får man själv åka till Brännbacken med, eller gå ut till ReTurens bilar med den 27:e, se vidare informationen som följer;

Vi får inte längre lämna grovavfall på marken som tidigare, utan lämnar istället avfallet direkt till renhållningspersonalen på någon av följande tider;

Grovsophämtning sker i år den 27:e april & den 1:a november:

Mönstringsvägen 156, parkeringen 19.00–19.20
Mönstringsvägen 2, parkeringen 19.25–19.45
Mönstringsvägen 40, parkeringen 19.50–20.10
Mönstringsvägen 76, parkeringen 20.15–20.35
Mönstringsvägen 166, parkeringen 20.40–21.00

Detta kan du lämna till grovavfallsinsamlingen:

Skrymmande brännbart avfall

Trämöbler, plast, gummi, frigolit, pulkor, skidor, trä- eller plaststolar, trädgårdsslang av plast, plastmöbler, lösa mattor, sovsäckar mm.

Icke brännbart avfall

Spegelglas, galgar, cyklar, grytor och stekpannor, resårmadrasser, soffor, tvättställning, föremål av gips, porslin och keramik, handgräs-klippare, motorgräsklippare (tömd på bensin och oljor), barnvagnar, termos, knivar mm.

Skrymmande el-avfall

Kyl- och frysskåp, TV-apparat, tvättmaskin, spis, torktumlare, diskmaskin, mikrovågsugn, dammsugare, dator, bildskärm, mangel, radiator, element, el-gräsklippare mm.

Trädgårdsavfall

Mindre kvistar, grenar, löv och gräs. Max 1 kubikmeter buntat trädgårdsavfall eller max 2 papperssäckar(160 L eller 240 L) får lämnas vid varje grovavfallshämtning. Säck får högst väga 15 kg. Stora stubbar, grenar eller rötter får inte lämnas!

Allt skrymmande avfall är inte grovavfall

Avfall som du inte kan lämna till insamlingen är till exempel bil- och båtdelar, byggnads-avfall, oljefat, toalettstolar, badkar, handfat, varmvattenberedare, stängsel, avfall efter reno-vering av byggnad och tryckimpregnerat virke. Detta kan du istället lämna på Brännbackens återvinningscentral.

Brännbackens återvinningscentral.

Här kan boende i Österåker utan kostnad lämna sitt grovavfall, el-avfall, farliga avfall, vitvaror, trädgårdsavfall, mm.

Meddela personalen innan du lämnar byggavfall.

Besök gärna återvinningscentralen en vardag istället för på helgen om du har möjlighet, så slipper du köa…

Öppettider:

måndag–onsdag    08.00 –16.00

torsdag                  08.00 –20.00

fredag                    08.00 –16.00

lördag                    09.00 –16.00

söndag                   12.00 –16.00

Stängt följande dagar 2011:

1, 5–6 jan, 22–25 april, 1 maj,

2, 6, 24–25 juni, 5 nov,

24 –26, 31 dec.

Vägbeskrivning:

För att komma till Brännbackens återvinningscentral åker du väg 276, när du kommer in i samhället Bränn-backen svänger du in på Brännbacks-vägen (skyltat mot avfallsanläggning) och följer vägen ca 1,5 km.

Sopsortering i repris:

Tisdag varje vecka

Hushållssopor, tidningar, pappersförpackningar och färgat glas

Tisdag jämn vecka

ofärgat glas, metallförpackningar och plastförpackningar

Är kärlet fullt – fyll inte på mer! Vänta till nästa tömning… eller gå till någon annan gårds soprum… Om vi alla hjälps åt att vika ihop och platta till kartonger och emballage så kan vi säkert få plats… Utnyttja kärlen effektivt så blir det inga problem J


Och snälla, snälla, snälla, snälla…

Det är absolut förbjudet att parkera på våra gårdar. Ambulans och/eller utryckningsfordon kommer inte fram, och detta kan få förödande konsekvenser helt i onödan.

Vi och våra gäster får heller inte parkera på gatan ovanför gård 4:as parkering.

Det är tillåtet att köra in i garagen även på sommarhalvåret…

Det som göms i snö… Vill återigen påminna om att det är förbjudet att rasta hundar och katter på våra allmänningar och i sandlådorna. Så om vi alla hjälps åt att säga ifrån när vi ser detta ofog, så kanske det kan bli bättre. Då kan vi kanske också få uppleva en annan vår utan tillhörande odör!?

Dessutom är det ju trevligt om alla kunde ha sina älsklingar i koppel – det finns ju de som är hundrädda.

🙂 Tack!


Lokalen kan hyras för bara 300:-, vuxna(kväll), 100:- barn(dag)

Nu kan du också lätt se när Lokalen är bokad på vår hemsida.


Släpvagn med skyddsgaller kan hyras för bara 50:-

Kolla med Ilkka när den är ledig!


Maillista – anmäl dig till papperslös information via mail, så kommer du att få till exempel Smedby Nytt! direkt i din mailbox i fortsättningen… Billigare för oss alla i Samfälligheten – Mindre pappershantering – Och snällare mot miljön dessutom…

Tyvärr är det just nu bara 10 hushåll som tackat nej till pappersvarianten, så anmäl dej bums till webbmaster@monstringsvagen.se – eller gå in på www.monstringsvagen.se och skriv in ditt husnummer och din mailadress – längst ner på första webbsidan.


Det var allt för denna gång…

Glad Påsk!

🙂  Styrelsen