April 2012

Nya ordförande Hasain Alshakarti, mv 156, tackar för förtroendet och lovar att fortsätta jobba för ett välmående område!

Protokoll från årsstämman kommer som vanligt att läggas ut på hemsidan; Om du inte har tillgång till Internet, men ändå vill ha protokollet från årsstämman kontakta sekreteraren.

Vi passar härmed också på att hälsa alla våra nya grannar varmt välkomna till oss här på Mönstringsvägen. Vi hoppas att ni alla kommer att trivas!


Sista lördagen i april har vi som alltid

Vårstädning

Lördagen den 28:e april

Vi samlas som vanligt gårdsvis klockan 9:00. Vi städar, fixar och gör fint inför våren och sommaren. Har du några idéer om vad som behöver göras på just din gård? Ta kontakt med din gårdsvärd bums. Kan du inte delta – kontakta din gårdsvärd så får du en uppgift som ska utföras innan vårstädningen. Varmt välkomna i vårsolen hoppas vi!


Fukt i våra grunder Vi har hittat mer eller mindre fukt i våra grunder och tänkte råda bot på detta genom att se över dränaget. Nu är det så att vi gärna vill ha hjälp. Vill du hjälpa till med kanske just din länga eller gård, ta kontakt med Kjelle! Givetvis utgår ersättning!

Vi har också uppmärksammat att vissa hus har stuprännor som leder ner i grunderna, eller inåt huset till. Detta är givetvis inte tillrådligt och bör åtgärdas snarast! Så kolla dina rännor, så inte just ditt hus är orsaken till att grunderna är fuktiga…

Vi tänkte också påminna om att vi varje städdag ska skotta upp den sand som glidit ner under våra hus.


Lokalen kan hyras för bara 300:-, vuxna(kväll), 100:- barn(dag)

Nu kan du också lätt se när Lokalen är bokad på vår hemsida.


Släpvagn med skyddsgaller kan hyras för bara 50:-

Kolla med Ilkka när den är ledig!


Den 30:e april är alla välkomna till Mönstringsvägens traditionella

Valborgsfirande

Klockan 20:00 tänder vi elden… Och som vanligt välkomnar vi våren med skönsång ledd av vår fantastiske körledare Herr Block…

För att vi ska kunna genomföra detta söker vi en eldvakt – dvs någon som vill se till att majbrasan slocknar, och tittar till den under natten. Givetvis utgår ersättning! Är du intresserad ta kontakt med Hasain.

Givetvis får man bara slänga rena brännbara trämaterial på den blivande majbrasan…

Tänk på att inte bara fylla på framifrån – utan gå runt på baksidan, och försök få lite höjd på den.

Annat stort skräp får man själv åka till Brännbacken med, eller vänta med till nästa grovsophämtning den 25:e april.


Grovsophämtning sker den 25:e april:

OBS! Du måste lämna avfallet direkt till renhållningspersonalen vid bilarna. Råkar du ha mycket avfall att lämna till bilarna, samla det i anslutning till ditt hus. Bilarna stannar minst 20 minuter vid varje gård så att alla hinner lämna sitt avfall.

Mönstringsvägen 156, parkeringen Gård 5

19.00–19.20

Mönstringsvägen 2, parkeringen Gård 1

19.25–19.45

Mönstringsvägen 40, parkeringen Gård 2

19.50–20.10

Mönstringsvägen 76, parkeringen Gård 3

20.15–20.35

Mönstringsvägen 166, parkeringen Gård 6

20.40–21.00 

Detta kan du lämna till grovavfallsinsamlingen:

Skrymmande brännbart avfall

Trämöbler, plast, gummi, frigolit, pulkor, skidor, trä- eller plaststolar, trädgårdsslang av plast, plastmöbler, lösa mattor, sovsäckar mm.

Icke brännbart avfall

Spegelglas, galgar, cyklar, grytor och stekpannor, resårmadrasser, soffor, tvättställning, föremål av gips, porslin och keramik, handgräs-klippare, motorgräsklippare (tömd på bensin och oljor), barnvagnar, termos, knivar mm.

Skrymmande el-avfall

Kyl- och frysskåp, TV-apparat, tvättmaskin, spis, torktumlare, diskmaskin, mikrovågsugn, dammsugare, dator, bildskärm, mangel, radiator, element, el-gräsklippare mm.

Trädgårdsavfall

Mindre kvistar, grenar, löv och gräs. Max1 kubikmeterbuntat trädgårdsavfall eller max 2 papperssäckar(160 Leller240 L) får lämnas vid varje grovavfallshämtning. Säck får högst väga15 kg. Stora stubbar, grenar eller rötter får inte lämnas!

Vill du veta mera gå in på www.roslagsvatten.se


Det var allt för denna gång…

Ha en fortsatt

Glad Påsk!