Oktober 2012

Tredje lördagen i oktober har vi som alltid

Höststädning

Lördagen den 20:e oktober

Vi samlas som vanligt gårdsvis klockan 9:00. Vi städar, stänger av sommarvattnet och gör fint inför vintern. Har du några idéer om vad som behöver göras på just din gård? Ta kontakt med din gårdsvärd bums. Kan du inte delta – kontakta din gårdsvärd så får du en uppgift som ska utföras innan vårstädningen.

Gårdsvärdar:
Gård 1 – Mv.34 – Angela Jansson
Gård 2 – Mv.48 – Ilkka Kekkonen
Gård 3 – Mv.76 – Rose-Marie Innala
Gård 4 – Mv.122 – Klas & Therese Djerf
Gård 5 – Mv.142 – Anna W Gustavsson
Gård 6 – Mv.174 – Andrea Bernt

Varmt välkomna i höstsolen hoppas vi! 


Hundägare läs detta snälla!

Att vara hundägare innebär ett stort ansvar. Det är inte bara hunden som ska må bra och bli väl omhändertagen, det finns krav från samhället också. Vi har i styrelsen återigen fått klagomål, från flera håll, på lösa hundar i området. Man kan tycka som hundägare att det kan väl inte vara så farligt, men faktum är att en glad sprudlande hund faktiskt kan vara jätteläskig om du är tre år och en tvärhand hög… Tyvärr är det ju just så hundrädsla kan uppkomma. Så SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA koppla din älsklig även om den är glad och snäll. Gör en god gärning låt dina grannar VÄLJA om dom vill hälsa eller inte, och se till att vi inte får fler hundrädda människor här i världen.


Att parkera eller inte parkera – det är frågan?

Vi har räknat alla ”riktiga” parkeringsplatser här i vårt område och kommit fram till att det finns två platser per hus, en garageplats och en utomhusplats. Snittantalet bilar per hus borde inte överstiga två – eftersom det faktiskt är många som bara har en eller ingen bil alls…
Om vi alla hjälps åt borde alla få en plats, så prova att göra så här:

Har du ingen bil – låna ut ditt garage!

Har du en bil – kör in den i garaget – eller om du hellre vill stå ute – kolla med dina grannar om det är någon som hellre kör in – och låna ut ditt garage!

Har du två bilar – kör in den ena i garaget!

Har du tre eller flera bilar – fundera på om du kan ställa dom någon annanstans. Kanske behöver inte firmabilen stå här hela helgen?

Har du ett garage över – men är blyg för grannarna – ta kontakt med oss i styrelsen – så hjälper vi till att förmedla ditt garage!

Om vi alla verkligen försöker att fylla våra garage och hjälpa varandra så kanske vi kan få platser över till eventuella besökare också !

Vi i styrelen vill också påminna om att det INTE är tillåtet att stå på infartsvägen till gård 4, 5 och 6 – utom på markerade rutor. Detta är en säkerhetsfråga – eftersom både sikten och framkomligheten påverkas.


Grovsopor och sopor

Under våren 2012 kördes sorligt nog den sista schemalagda insamlingen av grovsopor. Detta innebär att Roslagsvatten inte längre kommer att hämta några grovsopor här hos oss, men det betyder INTE att det är OK att ställa t.ex. uttjänta möbler, husgeråd och cyklar i våra soprum.
Åk istället till Brännbackens återvinningscentral. Där kan vi alla som bor i Österåker lämna allt som inte går att lägga i de vanliga sopkärlen gratis. Meddela personalen innan du lämnar byggavfall.

Öppettider på återvinningscentralen:
Måndag: stängt
Tisdag: 13:00-20:00
Onsdag: 08:00-20:00
Torsdag: 13:00-20:00
Fredag: 08:00-16:00
Lördag och söndag: 10:00-16:00
24-26 dec samt 31 dec stängt.
Eftersom det ofta blir köer på helgerna så är tipset att besöka Brännbacken en vardag istället för en Lördag eller Söndag.

Vill du veta mera gå in på www.roslagsvatten.se


Vattenläckor och vattensvinn…

Om du tänker byta ett element eller renovera i vattensystemet hemma, ta kontakt med någon av oss i styrelsen innan. Våra duktiga vattenkillar Sven & Kjelle letade många timmar i våras efter en vattenläcka, som visade sej komma från ett hus, och det känns ju onödigt eller hur?


Har du tänkt ha fest i höst? Lokalen är populär – så boka i tid – många datum är redan nu upptagna! Du kan lätt se när Lokalen är bokad på vår hemsida; www.monstringvagen.se

Lokalen kan hyras för bara 300:-, vuxna(kväll), 100:- barn(dag)


Släpvagn med skyddsgaller kan hyras för bara 50:-

Kolla med Ilkka Mv.48 när den är ledig!
Ilkka nås på 070-715 19 28 eller maila; ilkka@kekkonen.nu


Det var allt för denna gång…

Ha en riktigt skön höst!

Styrelsen