December 2012

  = Stopp-förbud!

 

Som många av er säkert har märkt har vi nu satt upp stoppförbudsskyltar vid infarten till gård 4, 5 och 6. Tanken med detta är att INGEN ska stanna eller parkera där!

Detta är en säkerhetsfråga – eftersom både sikten och framkomligheten påverkas.

 

Känner du dej osäker på trafikregler och vad vägskyltarna betyder?

Gå in på  www.trafiksakerhet.se

 

Parkeringar till alla! Ett bra tips är så här på vintern är att köra in i garagen. Då kan man ju faktiskt också använda motorvärmare – glöm inte timern bara… Trevligt om vi alla hjälper till så det blir några parkeringsplatser kvar till julens alla gäster också J


 

Tung trafik på Mönstringsvägen 🙁

Som somliga av er säkert har märkt har trafiken på Mönstringsvägen blivit tätare och tyngre. Vi har varit i kontakt med Kommunen, och där har dom precis bestämt att det ska bli 30 km/tim utmed Mönstringsvägen. Skyltar kommer att sättas upp i december.

 

Om du vill påverka kommunen ytterligare gå in på;

www.osteraker.se/externwebb/boendeochmiljo/trafikochgator.537.htm

Lite längre ner till höger på webbsidan hittar du – Synpunkter tack! Om vi alla går in där och tipsar om vägbulor/farthinder med mera kanske kommunen reagerar och agerar snabbare J


Har du tänkt ha fest? Lokalen är populär – så boka i tid – många datum är redan nu upptagna! Du kan lätt se när Lokalen är bokad på vår hemsida; www.monstringvagen.se

 

Lokalen kan hyras för 300:- vuxna(kväll), 100:- barn(dag)


Släpvagn med skyddsgaller kan hyras för bara 50:-

Kolla med Ilkka Mv.48 när den är ledig!

 

Ilkka nås på 070-715 19 28 eller maila; ilkka@kekkonen.nu


Som alltid i juletid blir det ju mycket pappers och kartongskräp i våra soprum.

Tidigare år har vi tyvärr fått extra sophämtningsavgifter då våra sopkärl varit överfulla. Varje sopkärl som inte går att stänga extradebiteras vi för med knappt en tusenlapp!?

 

Alltså; är kärlet fullt – fyll inte på mer! Vänta till nästa tömning…

Om vi alla hjälps åt att vika ihop och platta till kartonger och emballage så kan vi säkert få plats… Utnyttja kärlen effektivt så blir det inga problem J

 

Sopsortera RÄTT – liten lathund kommer här;

Pappersförpackningar Pappersförpackningar Rengjorda och torra förpackningar utan vågigt mellanskikt. Exempelvis mjölk-, ägg-, juice-, fling- och pizzakartong. Påsar och bärkassar, toa- och hushållsrullar, omslagspapper, julpapper och kartonger.

Tidningar / journaler Tidningar/journaler Dags- och veckotidningar, reklamtryck, postorder- och telekataloger

Plastförpackningar Plastförpackningar – från hushåll Burkar, dunkar, flaskor, plastpåsar och mindre emballageplast, plastfolie, bärkassar och refillpaket. Ta av korkar och kapsyler.

Metallförpackningar Metallförpackningar Rengjorda och torra förpackningar av plåt och aluminium. Konservburkar, aluminiumformar, kaffekapslar och värmeljushållare. Lock på tuber kan sitta kvar.

Brännbart Hushållsavfall – grovavfall brännbart avfall Matavfall, kladdiga förpackningar, keramik, porslin, utslitna skor, disktrasor, diskborstar och blöjor. Det som blir kvar efter sortering. Böcker, pärmar, återklistrande kuvert, post-it-lappar, kläder, diskborstar, städsopor, julklappsadresser och snören.

Glas – färgat Glasförpackningar – färgade Rengjorda och torra flaskor och burkar. Skilj mellan färgat och ofärgat.

Glas – ofärgat Glasförpackningar – ofärgade Rengjorda och torra flaskor och burkar. Skilj noga mellan färgat och ofärgat. Undvik främmande föremål som kapsyler och lock.

Småbatterier Småbatterier Lösa batterier, mobiltelefon-, leksaks-, apparatbatterier och knappceller

Gamla julgranar kan som vanligt slängas på blivande majbrasan uppe vid gård 6.

 

Grovsopor och sopor

Under våren 2012 kördes sorligt nog den sista schemalagda insamlingen av grovsopor. Detta innebär att Roslagsvatten inte längre kommer att hämta några grovsopor här hos oss, men det betyder INTE att det är OK att ställa t.ex. uttjänta möbler, husgeråd och cyklar i våra soprum.

Åk istället till Brännbackens återvinningscentral. Där kan vi alla som bor i Österåker lämna allt som inte går att lägga i de vanliga sopkärlen gratis. Meddela personalen innan du lämnar byggavfall.
Öppettider på återvinningscentralen:

Måndag: stängt

Tisdag:     13:00-20:00

Onsdag:   08:00-20:00

Torsdag:  13:00-20:00

Fredag:      8:00-16:00

Lördag och söndag: 10:00-16:00

24-26 dec samt 31 dec är det stängt.

 

Eftersom det ofta blir köer på helgerna så är tipset att besöka Brännbacken en vardag istället för en Lördag eller Söndag.

 

Vill du veta mera gå in på www.roslagsvatten.se

 

Favorit i repris?! Återigen vill vi påminna om att det är förbjudet att rasta hundar och katter på våra allmänningar och i sandlådorna. Hundar skall dessutom hållas kopplade!


 

Härmed är ni nu alla inbjudna & välkomna till;

 

Mönstringsvägens Samfällighetsförenings

Årsstämma 2013

Söndag 10:e Mars

Klockan 15:00 i Lokalen

 

Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast den sista januari – gärna via mail.

Känner du att du skulle vilja påverka och hjälpa oss alla på Mönstringsvägen genom att bli styrelseledamot eller kassör?

Hör av dej bums till Tarja i valberedningen Mv. 140 eller till någon av oss i styrelsen.

 

Mer information och stämmohandlingar återkommer vi givetvis med senare…


Tänd gärna ett ljus men glöm inte att släcka det också… I dessa tider har ju som bekant brandkåren redan högsäsong…

               

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi er alla!

Styrelsen